Rutes

En el territori del Pla de l'Estany hi ha 10 circuits marcats pel Centre BTT. Tots els circuits estan senyalitzats amb les plaques homologades amb el número de ruta per tal que els usuaris no es puguin perdre.

Tot seguit us descrivim 4 de les rutes més fàcils per fer en família:

RUTES NIVELL FÀCIL

Ruta 2: Camí de Torrentmal

Ruta senzilla, que per corriols i camins molt agradables entre els municipis de Banyoles i Porqueres, ens dóna una visió diferent de l'entorn més immediat de l'estany.

Distància: 8,43 km

Durada: 30 minuts

Desnivell: +45 m


Ruta 8: Volta a l'Estany de Banyoles

Es tracta d'una ruta molt fàcil de passeig per l'estany de Banyoles. Gran part del circuit passa pel carril-bici que voreja l'Estany i la resta per la carretera de circumval·lació.

Distància: 6,5 km

Durada: 25 minuts

Desnivell: 0 m


Ruta 9: Volta pel Pla de Martís

Circuit de passeig per tot el Pla de Martís. Els camins són pistes forestals que no són gaire transitats, fins que arribem al veïnat de Martís.

Distància: 12 km

Durada: 45 minuts

Desnivell: 0 m


RUTES NIVELL DIFÍCIL

DEL PUIG CLARÀ A CAMÓS

Ruta amb una primera part de pujada tècnica propera a l'Estany de Banyoles i al paratge de les Estunes,  que més endavant ens porta per pistes forestals fins a Camós.

Dificultat: Difícil

Distància: 19.93 km
Desnivell: + 260 metres
Punt de Sortida: Centre BTT Pla de l'Estany-Banyoles.
Durada: 1h 15' en BTT

ESPASENS-VILADEMULS-RAVÓS DE TERRI
 
Circuits de gran bellesa amb camins que transcorren majoritàriament per l'ondulat terreny del municipi de Vilademuls.

A continuació hi detallem els elements clau que hi ha a la ruta:

Església de Santa Caterina d’Espasens: Està documentada per primera vegada en l'any 1049, quan els esposos Arnal i Eliardis van donar-la a la seu de Girona, amb la condició que estigués sota la dependència de Sant Martí d'Ollers. 

Església de Santa Maria de Vilamarí: Té una única nau acabada en un absis semicircular. A tots dos costats de la nau podem trobar diverses capelles afegides. El campanar, de planta quadrada, encara manté una bona part de la construcció romànica. L'any 1689 es va consagrar un nou temple que incorporava elements de l'anterior edificació romànica.

Església de Sant Cugat de Ravós: Era la capella del castell de Ravós, del que es tenen notícies ja al segle XII, moment en que es va edificar l'actual església. Abans però ja havia existit una edificació pre-romànica, al voltant de la qual es va construir el castell. A l’interior de la capella hi ha unes magnífiques pintures romàniques del segle XII-XIII que representen un pantocràtor, els quatre evangelistes, el sol, la lluna i dos querubins. Visitable contactant amb l’ajuntament de Cornellà del Terri.                                                                                                       

Dificultat: Difícil
Distància: 43 km
Desnivell: +750 m.
Punt de Sortida: Veïnat de La República - Palol de Revardit
Durada: 3h en BTT

PUJADA A SANT PATLLAR

Ruta amb un primera part d'asfalt que deixem una vegada comencem a pujar des de Pujarnol cap a Sant Patllari. La baixada en direcció a Banyoles és ràpida i divertida tot i que el camí no sigui massa bo.

Dificultat: Difícil

Distància: 20.93 km
Desnivell: +460m
Punt de Sortida: Centre BTT Pla de l'Estany-Banyoles.
Durada: 1h 30 en BTT